ICT hardware recyclen

Uw oude ICT hardware recyclen

Milieubewust, duurzaam en veilig recyclen

ICT hardware recyclen, hoe kunt u daar met uw bedrijf of organisatie uw steentje aan bijdragen? Een van de grootste problemen van de hedendaagse maatschappij, is dat er steeds meer afval ontstaat. In veel industrieën worden er al grote stappen gemaakt met recycling, maar in de ICT sector is het recyclen van oude computer hardware nog altijd een lastige opgave.

Dit komt onder andere door de strenge wetgeving van de overheid op privacygevoelige data, dat verplicht verwijderd moet worden voordat de hardware wordt doorverkocht. Maar daarnaast is het logistieke proces van ICT recycling vaak niet haalbaar voor middelgrote bedrijven en organisaties, waardoor we nog steeds te maken hebben met grote hoeveelheden elektronisch afval. Computercenter helpt uw bedrijf graag met het maken van milieubewuste keuzes. Oude computers, laptops en andere soorten hardware recyclen of refurbishen is onze dagelijkse kost, en we vinden het belangrijk om voor zoveel mogelijk bedrijven bij te springen in dit proces.

Contact opnemen

Circulair en duurzaam omgaan met ICT hardware

Als uw organisatie graag wil bijdragen aan een circulair gebruik van ICT hardware, dan gaan we u daarbij helpen. Hoe we dit doen, hangt af van de situatie. Onze refurbishing en recycling experts kijken graag met uw ICT-afdeling mee naar de mogelijkheden. Bij grote hoeveelheden hardware kost het een bedrijf vaak te veel tijd om alle computers te checken, en te achterhalen of er nog recycling- of refurbishing waarde aan de apparatuur zit.

Bij computerzaak.nl hebben we hier echter vakbekwame medewerkers voor, en die beoordelen ieder apparaat individueel op mogelijke schade, potentiële problemen die zich in de toekomst voor kunnen doen, en de algehele staat van de hardware. Op deze manier kunnen we kiezen voor refurbishing als het apparaat daar nog voldoende toe in staat is. De ICT hardware gaan we vervolgens refurbishen, door het uitgebreid te controleren, testen en reinigen. Door dit volledige proces kunnen we de volgende gebruiker van uw oude hardware een jaar garantie bieden, waardoor u dus optimaal bijdraagt aan een circulair gebruik van ICT hardware!

Informatie aanvragen

Gevoelige data verwijderen van recycled ICT apparatuur

Op veel ICT hardware staan gevoelige bedrijfsgegevens, bijvoorbeeld wachtwoorden van uw medewerkers of interne informatie over de boekhouding. Om vooral de privé-gegevens van uw medewerkers te beschermen, is het per wet verplicht om de data volledig te verwijderen. Dit kan helaas niet door simpelweg alle bestanden te wissen. Computercenter gebruikt speciale, internationaal erkende software die gecertificeerd is om aan deze wetgeving te voldoen, waardoor u niet hoeft te vrezen voor een boete – maar ook niet voor het lekken van gevoelige gegevens van uw recycled ICT hardware!

Op een overtreding hiervan staan boetes van minimaal €1500.

Informatie aanvragen

Kies een betrouwbare partner

Het kan helaas ook altijd voorkomen dat een computer of laptop echt aan het eind van zijn latijn is. Dit kan komen door onder andere beschadigde onderdelen, een kapot scherm, en nog veel meer redenen. Belangrijkste hierbij is dat het apparaat niet meer hergebruikt kan worden – echter kunnen de onderdelen alsnog van waarde zijn voor de industrie.
Bij een te recyclen apparaat halen we alle onderdelen uit elkaar, sorteren we de grondstoffen en brengen we alles, gescheiden en wel, naar bijvoorbeeld een fabriek. Zo wordt van de recycled IT hardware gewoon weer nieuwe apparatuur gemaakt. Ook dit is een grote stap naar een duurzaam ICT beleid voor uw bedrijf!

Contact opnemen