Uw afgeschreven IT hardware verkopen

Hardware verkopen

Totaal concept en volledige ontzorging

We staan bij computercenter vooral bekend om de refurbished hardware die we verkopen. Maar die hardware moet ergens vandaan komen, en uiteraard kopen we dan ook verschillende soorten hardware in. Onder andere kopen we gebruikte computers en laptops in van bedrijven en organisaties. Ook uw bedrijf kan oude hardware verkopen aan ons, waardoor u een eerlijk bedrag krijgt voor de oude computers en laptops die uw bedrijf niet meer nodig heeft. Tevens ontnemen we uw bedrijf een hoop stress, door onder andere logistieke moeilijkheden en AVG-technische zaken volledig voor u te verzorgen. Zo kunt u snel en vertrouwd uw oude bedrijfshardware verkopen, en helpt u ook nog anderen aan een nieuwe computer of laptop!

Contact opnemen

Gebruikte hardware verkopen als bedrijf

Het komt helaas nog vaak voor dat bedrijven hun oude hardware, zoals gebruikte laptops en computers, een hele lange tijd niet verkopen. Vaak ligt het nog enkele maanden in een kast ergens op kantoor, totdat er eindelijk een geschikte koper is gevonden. En dan moet er nog zoveel geregeld worden: volgens de nieuwe AVG-wetgeving is het streng verboden om de harde schijven niet grondig te laten wissen met professionele software, en daarnaast: hoe gaat u de computers en laptops ooit allemaal inpakken en op de post doen?

Hardware verkopen volgens AVG

Zeker omdat de overheid de laatste jaren streng toeziet op mogelijke datalekken door niet gewiste harde schijven met privé-gegevens van uw bedrijf, wilt u waarschijnlijk wel wat zekerheid hebben over wat er met uw bedrijfsgegevens gebeurt. Hier staan grote boetes op, en precies daarom hebben we bij computercenter speciale software om al uw data 100% te vernietigen. Ook hier ontvangt u per harde schijf een certificaat van, en dus is uw bedrijf veilig tegen datalekken en de boetes die hierop volgen.

Informatie aanvragen

Oude hardware verkopen

Bij computercenter halen we de hardware zelf op met onze eigen transportdienst. Dit bespaart uw bedrijf een hoop risico’s en logistieke uitdagingen, want het veilig vervoeren van tientallen computers en laptops is nog niet zo makkelijk. De hardware controleren we altijd per apparaat – zo streven we ernaar om de maximale waarde uit ieder apparaat te halen, wat ook voor uw organisatie natuurlijk voordelig is. De waarde van alle computers verwerken we in een duidelijk overzicht, om zo transparant mogelijk te werken. Als u akkoord gaat met de prijs, krijgt u dit uiteraard zo snel mogelijk uitbetaald.

Informatie aanvragen

Wat gebeurt er met verkochte hardware?

Na het verkopen van hardware aan onze experts, gaan we kijken wat het maximale is dat we uit de computers kunnen halen. Zo stimuleren we een duurzaam gebruik van uw oude hardware, door het waar mogelijk te refurbishen. In dat geval controleren we alle computers op mogelijke schade, en repareren we onderdelen waar nodig. Daardoor kunnen we de nieuwe gebruiker een jaar lang garantie geven, waardoor uw bedrijf iets goeds doet voor een ander en voor het milieu. Als de hardware niet meer bruikbaar is, kijken we naar de recycling mogelijkheden. Ook de grondstoffen die bijvoorbeeld in processors en harde schijven zit, kan hergebruikt worden – de impact op het milieu is minstens 10 keer kleiner als grondstoffen hergebruikt worden voor een nieuwe computer!

Hardware verkopen

Wilt u als bedrijf zijnde graag grote hoeveelheden hardware verkopen, maar weet u niet hoe u dit het beste aan kunt pakken? Wij bieden altijd de beste prijs, en uiteraard een prettige service waarbij we alle zorgen bij uw bedrijf weghalen. Wilt u uw bedrijfsgegevens laten vernietigen, niet tegen logistieke uitdagingen aanlopen, en de beste prijs voor uw hardware ontvangen? Verkoop dan uw oude hardware bij computercenter!

Contact opnemen