Hergebruik en opnieuw inzetten van gebruikte computers en laptops

Duurzaam hergebruiken van computers

Professioneel en betrouwbaar

Wij zijn al jaren een ervaren speler als het aan komt op hergebruik en remarketing van gebruikte computers en laptops. Een goed voorbeeld van hoe we dit toepassen, is te vinden in onze zakelijke sector. We helpen graag bedrijven en organisaties met het duurzaam hergebruiken van hun oude of gebruikte computers en laptops. Op deze manier zorgen we voor een duurzaam ICT beleid voor bedrijven, en tegelijkertijd maken we een nieuwe gebruiker blij met een goed werkende, zeer voordelige computer of laptop. Wij staan bekend als een betrouwbare opkoper van laptops en computers. Benieuwd hoe we dit doen? Dan leggen we dat hieronder graag aan u uit.

Contact opnemen

computers laten hergebruiken door bedrijven

Oude laptops en computers laten hergebruiken is de beste manier om te streven naar een betere en circulaire wereld. Er worden iedere dag tientallen laptops en computers onnodig weggegooid, waarna ze vergaan op de vuilnisbelt. Bij computercenter willen we graag een einde maken aan elektronic waste, of te wel overbodig elektronisch afval. Dit doen we al jaren door gebruikte hardware in te kopen van bedrijven die de apparatuur niet meer gebruiken, en de hardware te verkopen aan bedrijven waar het nog wel ingezet kan worden. Dit doen we echter niet zomaar – er gaat een uitgebreid refurbishing proces vooraf aan de remarketing van gebruikte laptops en computers.

Informatie aanvragen

Refurbishen van laptops en computers

Het refurbish proces begint bij de inkoop van de afgeschreven apparatuur van uw bedrijf en het ophalen van de oude computers. We controleren elk apparaat op de mogelijke waarde die hij nog kan opleveren. We streven er altijd naar om het maximale uit elk apparaat te halen. De waarde die een computer nog heeft, noteren we altijd met een duidelijke inkoop offerte, zodat u een eerlijk en transparante service van ons kunt verwachten. Zelfs wanneer een laptop niet meer te gebruiken is, kan er nog steeds waarde zitten in de grondstoffen van de elektronica – denk hierbij aan koper, nikkel en andere belangrijke grondstoffen die nodig zijn voor het maken van computers. Nieuwe grondstoffen kosten vaak wel 10 keer zo veel energie om te verwerken dan gebruikte grondstoffen, waardoor nieuwe computers op een schone manier gemaakt kunnen worden.

Informatie aanvragen

Waarom verkopen aan computercenter?

De computers en laptops die u wilt verkopen worden stuk voor stuk gecontroleerd, getest en gereinigd voordat ze worden doorverkocht aan de volgende gebruiker. Tevens wissen wij uw hardware volledig met gespecialiseerde software. Hiervan krijgt u een officieel certificaat dat erkend wordt door bijvoorbeeld de AVG-wetgeving. Net als een prijsopgave en een overzicht van wat hoeveel waard is. Zelfs de logistieke problemen die zich wel eens voordoen bij het verkopen van grote hoeveelheden computers, lossen wij voor u op met onze eigen transportservice: wij komen de oude computers ophalen. Hierbij zijn wij eindverantwoordelijke voor het gehele transportproces. En het belangrijkste? Niets van de computers wordt verspild; alle hardware en materialen worden maximaal hergebruikt. Daardoor krimpt de berg elektronisch afval in Nederland enorm, en zorgen we samen voor een schonere wereld!

Wij maken graag vrijblijvend kennis

Bent u benieuwd wat computercenter voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen? Wij natuurlijk ook! Om daar achter te komen hoeft u alleen maar een gratis en vrijblijvend gesprek aan te gaan met een van onze medewerkers. We helpen u graag verder in het gehele proces, van logistiek tot aan waardeschatting en nog veel meer. Hopelijk tot ziens!

Contact opnemen