Professionele inkoop van laptops

Inkoop van gebruikte laptops

Volledige ontzorging

Heeft uw bedrijf of organisatie een gebruikte laptops over, en weet u niet goed wat uw bedrijf hier mee kunt doen? Het verkopen van grote hoeveelheden laptops is voor bedrijven tegenwoordig steeds lastiger. Dat komt onder andere door nieuwe wetten, logistieke problemen en andere knelpunten, zoals de waardeschatting van de laptops en het vinden van een geschikte koper. Wij maken de inkoop van laptops van bedrijven en organisaties veel makkelijker. We ontnemen de meeste stress bij uw ICT-organisatie en helpen tot in de puntjes om alles optimaal te laten verlopen. Lees hier hoe we te werk gaan!

Contact opnemen

Problemen bij laptops verkopen voor bedrijven

Als bedrijf zijnde wordt het steeds moeilijker om een grote hoeveelheid laptops aan te schaffen. Dat komt door een aantal doorslaggevende issues die komen kijken bij dit proces. Om te beginnen hebben bedrijven veel moeite met de waardeschatting, of te wel het achterhalen van de waarde van de te verkopen laptops. Hoe weet u nou wat een geschikte prijs is voor een laptop, en wat doet u om de koper kwaliteit te garanderen?

Een ander probleem waar organisaties tegen aan lopen, is logistiek. Tientallen laptops inpakken en opsturen zonder dat ze kapot gaan of gestolen worden, is nou eenmaal een probleem. Niet zo’n groot probleem als het veilig verwijderen van data, overigens.

Informatie aanvragen

Inkoop laptops volgens AVG wetgeving

De nieuwe AVG-wetten die sinds een aantal jaar van kracht zijn, zorgen ervoor dat het erg lastig wordt voor bedrijven om hun hardware te verkopen. Een laptop met gevoelige informatie mag namelijk niet verkocht worden aan derden, omdat die data dan in verkeerde handen terecht kan komen. Denk aan gebruikerswachtwoorden, klantenbestanden en privé gesprekken tussen werknemers. Bij de inkoop van laptops zorgen we bij computercenter altijd voor een 100% veilige datavernietiging. De harde schijven in uw oude bedrijfslaptops worden per stuk met een grondig proces leeggehaald. Dit gebeurt met speciale software die is goedgekeurd voor internationale standaarden. We garanderen hiermee dat uw data volledig onbereikbaar is voor een eventuele volgende eigenaar, waarvan u overigens ook een certificaat van ontvangt per harde schijf die we hebben opgeschoond.

Informatie aanvragen

Waarom verkopen aan computercenter?

Waarom zou uw bedrijf laptops verkopen bij computercenter? Wij hebben een aantal grote voordelen die u erg op prijs zult stellen. Zo werken we met onze eigen transportdienst. We kunnen tientallen laptop hoogstpersoonlijk bij uw kantoor op komen halen. Wij nemen hiervoor de volledige verantwoordelijkheid, dus schade tijdens transport is uitgesloten. Vervolgens bekijken we alle laptops individueel, en proberen we de maximale waarde uit de laptop te halen. Als een laptop nog werkt, refurbishen we de laptop. Waar nodig vervangen we onderdelen en uiteraard legen we de harde schijven volgens internationale standaarden. Hierna kunnen we een volgende gebruiker die refurbished IT apparatuur wil aanschaffen erg blij maken met een perfect werkende laptop, inclusief garantie!

Laptops laten recyclen

Mochten de te verkopen laptops niet meer in optimale staat verkeren, betekent dit niet dat we er niets meer mee kunnen. Een gebruikte laptop, zelfs als hij kapot is, kan nog waarde hebben als het aankomt op pure grondstoffen. We halen de laptop uit elkaar, en verdelen de grondstoffen. Die kunnen vervolgens gebruikt worden om nieuwe chips te maken, wat tot wel 10 keer zo efficiënt is en veel minder water verbruikt.

De maximale waarde voor uw laptops

Doordat we bij computercenter altijd de maximale waarde uit de producten willen halen, bent u bij ons gegarandeerd van de beste prijs op de markt. Daarnaast bespaart u door uw bedrijfshardware te verkopen een hele hoop elektronisch afval – en u maakt een volgende gebruiker van de laptops heel blij. Opkoop van ICT hardware door computercenter resulteert dus in een circulair gebruik van hardware, wat goed is voor uw bedrijf, voor de wereld en voor de mensen er om heen!

Contact opnemen