Recycling volgens strenge regelgeving

AVG veilige recycling

Veilig harde schijven wissen

Voor grotere bedrijven is het door strenge wetgeving tegenwoordig steeds lastiger om van hun oude IT hardware af te komen. De AVG (privacywet) stelt namelijk sinds een paar jaar geleden dat het voor bedrijven en organisaties verplicht is om alle privacygevoelige gegevens te wissen, alvorens er apparatuur met daarin harde schijven of andere gegevensdragers worden verkocht, weggegooid of gerecycled. Gebeurt dit niet voldoende, dan kunt u als bedrijf zijnde een boete verwachten van minstens 1500 euro. Maar het belangrijkste is dat de volgende gebruiker van uw hardware misschien bij de gevoelige gegevens op een oude harde schijf kan, door speciale dataherstel software te gebruiken. Dit kan betekenen dat zeer gevoelige informatie over uw bedrijf, uw klanten of uw medewerkers op straat komen te liggen. Denk hierbij aan wachtwoorden, adressen en bedrijfsgeheimpjes, en nog veel meer. Hoe voorkomt u dit?

Contact opnemen

Veilig data verwijderen met gecertificeerde software

Een veilig AVG recyclingsproces is dus enorm belangrijk voor bedrijven. De overheid ziet er streng op toe dat gegevensdragers van bedrijven waar gevoelige informatie op staat, zorgvuldig worden gewist. Het verwijderen van data op een computer is, in tegenstelling tot wat vele mensen geloven, niet zo simpel als alles selecteren en op ‘delete’ klikken. De delete-knop vertelt de computer eigenlijk alleen dat de capaciteit die voor deze bestanden gebruikt werd, vanaf nu overschreven kan worden met nieuwe data – maar voordat deze MB’s dus ook echt worden overschreven, is de data nog altijd toegankelijk. Om de informatie volledig te vernietigen van de harde schijf, is het noodzakelijk om speciale software te gebruiken voor gecertificeerde data verwijdering.

Informatie aanvragen

Speciale software voor gegevens vernietingen

Wij gebruiken internationaal erkende software die speciaal gemaakt is om AVG recycling mogelijk te maken. Deze software verwijdert dus niet alleen de data van de harde schijven, maar overschrijft de volledige capaciteit van de harde schijven meerdere malen met willekeurige data. Daar waar dus eerder gevoelige informatie over uw medewerkers of klanten stond, wordt nu een reeks enen en nullen neergezet, zodat computers nooit meer bij deze data kunnen, zelfs niet met geavanceerde dataherstel-software.

Informatie aanvragen

Voordelen van recycling

AVG-veilig recyclen bij computercenter is makkelijk voor bedrijven die van grote hoeveelheden hardware af moeten. Zo komen we de hardware zelf ophalen met onze eigen transportdienst. We kijken dan eerst per apparaat naar de mogelijkheden tot refurbishing, waardoor we iemand misschien wel blij kunnen maken met uw oude hardware. Maar voordat we eventueel de hardware doorverkopen, wissen we alle data van de schijven in een nauwkeurig proces. Per apparaat krijgt u een officieel certificaat, en een overzicht van alles wat we gedaan hebben. Door AVG recycling toe te passen op uw oude bedrijfshardware, draagt u tevens bij aan een circulair gebruik van IT hardware. We kunnen namelijk van alle hardware weer iets opnieuw gebruiken, of het nou gaat om alleen de losse grondstoffen of zelfs over een volledige laptop refurbishen.

AVG veilige recycling

Wilt u met uw bedrijf gaan voor een milieubewust ICT beleid? Dan kunt u het beste helpen om al uw oude hardware zo goed mogelijk te hergebruiken. Bij computercenter nemen we alle zorgen van de AVG recycling bij uw organisatie weg, en helpen we u ook met het logistieke proces. Zo recyclen we samen uw oude hardware en voorkomt u tevens hoge boetes. Bij computercenter staan we altijd open voor een gesprek over de mogelijkheden!

Contact opnemen