Data verwijderen van hardeschijven met certificaat

Gecertificeerde dataverwijdering

Harde schijven snel & 100% veilig wissen

Voor bedrijven is het steeds belangrijker om zorgvuldig om te gaan met data. Dit kan allerlei soorten data zijn, bijvoorbeeld wachtwoorden en inloggegevens van gebruikers en medewerkers, maar ook inzichten in de bedrijfskas en klantenbestanden. Al deze informatie is extreem gevoelig, en het is voor bedrijven dan ook niet wenselijk om dit soort data op straat te hebben liggen.

Zeker sinds de invoering van de AVG-wet, waardoor bedrijven boetes van minstens 1500 euro kunnen krijgen als ze hardware doorverkopen zonder de gevoelige data te wissen. Hoe kunt u als bedrijf voorkomen dat dit soort informatie uitlekt, en hoe komt u op een AVG-veilige en makkelijke manier van uw IT hardware af? Wij helpen al jaren om dit zo makkelijk mogelijk te maken voor bedrijven en organisaties. Hoe we dat doen? Dat leest u hier!

Contact opnemen

AVG boetes en datalekken voorkomen

Het lekken van privacygevoelige data kan enorme gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het vertrouwen van uw medewerkers en natuurlijk uw klanten is hier enorm van afhankelijk.

In het verleden is het vaak voorgekomen dat bedrijven onzorgvuldig omgingen met gevoelige informatie. Hierdoor kwam enorm veel gevoelige informatie op straat te liggen, doordat het bedrijf bijvoorbeeld hun harde schijven had doorverkocht zonder deze op de juiste manier te wissen. Om dit wat makkelijker te maken voor bedrijven, heeft computercenter een service waarbij uw oude hardware wordt opgehaald, alle data veilig wordt verwijderd en vervolgens per product wordt gekeken naar de mogelijke recycling-waarde. In veel gevallen is het zelfs nog mogelijk om de hardware door te verkopen.

Informatie aanvragen

Hoe werkt gevoelige data verwijderen voor bedrijven?

Vaak wordt gedacht dat het simpelweg verwijderen van data met de delete-knop genoeg is om de informatie voorgoed te wissen van een harde schijf. Echter is dit niet het geval.

Stel dat u een foto van 10 MB verwijdert van uw harde schijf. De computer zegt dan eigenlijk tegen zichzelf dat deze 10 MB op de harde schijf, voortaan overschreven mogen worden met nieuwe informatie – maar zo lang deze megabytes dus nog niet zijn overschreven, is de data nog altijd beschikbaar door met speciale dataherstel software de harde schijf te analyseren. Dit is bijvoorbeeld waar criminelen en oplichters vaak op azen.

Op een overtreding hiervan staan boetes van minimaal €1500.

Informatie aanvragen

Gecertificeerde dataverwijdering bij computercenter

Bij computercenter hebben we echter speciale software, die er speciaal voor gemaakt is om de AVG wet op te volgen. Zo wordt de gevoelige informatie niet alleen gewist, maar ook enkele keren overschreven met pure willekeur. De 10 MB uit het voorbeeld hierboven, wordt dus meerdere keren opgevuld met zomaar wat enen en nullen – hetgeen ervoor zorgt dat de data zelfs met geavanceerde software nooit meer toegankelijk is voor buitenstanders.

Gecertificeerde dataverwijdering AVG voor bedrijven

Door bij ons uw harddisks te laten wissen, zorgen we voor een volledig en officieel erkend proces waarmee we uw gevoelige informatie 100% vernietigen. Hierna kunnen de harde schijven vaak zelfs weer opnieuw gebruikt worden, waarmee we dus een nieuwe eigenaar erg blij kunnen maken. In het geval dat dit niet mogelijk is, kan de hardeschijf in kwestie gerecycled worden.

Hoe het ook loopt, door uw data op gecertificeerde wijze te laten wissen bij computercenter zorgt u voor een circulair gebruik van ICT apparatuur. Daarnaast krijgt u van ons per harde schijf een officieel certificaat, waardoor u kunt bewijzen dat de dataverwijdering volgens AVG-normen is verricht. Benieuwd wat we kunnen betekenen voor uw bedrijf? Bij computercenter staan we altijd open voor een gesprek, waarin we luisteren naar uw wensen en een milieuvriendelijke oplossing op maat vinden.

Contact opnemen