Harddisk laten wissen met gecertificeerde software

Harddisk wissen

Harde schijven 100% veilig wissen

Harddisk laten wissen met gecertificeerde software? Sinds een aantal jaar is het bij wet verplicht om de gevoelige informatie op harde schijven te wissen. Dit is om te voorkomen dat informatie en privégegevens van uw klanten, uw medewerkers of andere bedrijven uitlekken. Maar deze wetgeving heeft ook een keerzijde – het maakt het ontzettend lastig voor bedrijven om op een milieubewuste manier met oude hardware om te gaan. Het is nu niet meer zo simpel als alle oude hardware verkopen aan een derde partij, maar er gaat een ingewikkeld proces van dataverwijdering aan vooraf.

Bij computercenter helpen we bedrijven en organisaties al zo lang als het nodig is met soortgelijke processen. We gebruiken erkende software die de data van harddisks wissen. Hoe dit te werk gaat, leest u op deze pagina.

Contact opnemen

Harddisks veilig wissen

De overheid ziet er sinds een aantal jaar geleden streng op toe dat bedrijven zorgvuldig omgaan met de privégegevens van klanten, gebruikers en medewerkers. Zo zijn er in het verleden al tientallen boetes uitgeschreven doordat informatie van bedrijven lekte, door een niet gewiste harde schijf, die in handen was gekomen van derden. Dergelijke problemen voorkomen is helaas geen kwestie van control – A – delete. Door simpelweg op de ‘delete’ knop te drukken, wordt er eigenlijk helemaal niets verwijderd. Als een computer een foto van 10 megabyte verwijdert, zegt het eigenlijk tegen zichzelf dat deze 10 megabyte aan capaciteit vanaf nu overschreven mag worden. Maar voordat de data meerdere keren is overschreven, kan het met speciale dataherstel software altijd nog bekeken worden. Wilt u uw computers hergebruiken dan is het erg belangrijk de data goed te laten wissen, met een certificaat zodat u dit kun aantonen.

Informatie aanvragen

Gegevens vernietigen – hoe werkt dat?

Een harddisk laten vernietigen door ons gebeurt gelukkig via internationaal erkende en gecertificeerde software. Deze software verwijdert alle data, waarna het de volledige capaciteit van de harddisk meerdere malen overschrijft met willekeurige informatie – zie dit als een totaal willekeurige selectie van nullen en enen waar een computer niets van kan maken. Door deze informatie op deze manier te overschrijven, is het voor de hierboven genoemde dataherstel software niet meer mogelijk om informatie van de harde schijf af te lezen. Dit voorkomt bedrijven dus niet alleen lekken van wachtwoorden, privacygevoelige gegevens en klantenbestanden – maar ook boetes die kunnen oplopen vanaf 1500 euro.

Informatie aanvragen

Veilig harddisks laten wissen

Wij erkennen de moeilijkheden die komen kijken bij dataverwijdering al jaren, en daarom hebben we een speciale service waarbij we bedrijven helpen met deze opgave. We verwijderen alle data van de harde schijven met speciale software, waardoor de harde schijven weer opnieuw gebruikt kunnen worden. Niet alleen betekent dit dat we een goede prijs voor de hardware kunnen bieden, maar ook draagt uw bedrijf hierdoor bij aan een circulair gebruik van deze harddisks. Dit is goed voor het milieu doordat het de berg aan elektronisch afval enorm vermindert.

Bij computercenter uw harddisks laten vernietigen? Daar helpen we u graag bij! We komen waar nodig de harde schijven zelf ophalen met onze transportservice, en zullen iedere harddisk bij langs gaan. Per harddisk ontvangt u een officieel certificaat, en een overzicht van alles wat we gedaan hebben. We zijn altijd bereid om een open gesprek te voeren over de mogelijkheden tot een samenwerking.

Contact opnemen