Data wissen van harde schijven met certificaat

Gecertificeerd harde schijf laten wissen

Laat harde schijven 100% veilig wissen

Heeft uw bedrijf nog oude hardware, zoals gebruikte laptops en computers liggen waar u graag van af wilt? Wilt u deze ICT hardware laten opkopen? Wij kunnen we u hier bij helpen. Voor veel bedrijven is het tegenwoordig lastig om hun oude computers en laptops af te staan. Dit heeft een aantal redenen, waaronder bijvoorbeeld de logistiek, de waardeschatting van de laptops en computers, maar bovenal: privacy. Het is voor bedrijven streng verboden om harde schijven en andere soorten gegevensdragers te verkopen, zonder dat alle data daarop volledig is vernietigd. Een simpele ‘Control-Alt-Delete’ werkt hierbij niet. Er is speciale software nodig om harde schijven te wissen volgens de standaarden die de privacy-waakhonden hanteren. Wilt u als bedrijf graag uw oude harde schijven laten wissen en uw hardware laten refurbishen? Wij ontnemen we al jaren deze zorgen, bij zowel grote als kleine bedrijven. Ontdek wat we voor u kunnen betekenen!

Contact opnemen

Privacy, AVG en harde schijven

Waarom is het wissen van harde schijven verplicht? En wat kan er gebeuren als een bedrijf of organisatie hier niet aan voldoet? Dat antwoord ligt bij de privacywetten die enkele jaren geleden zijn ingevoerd. Door de AVG-wetgeving is het verboden geworden om gegevensdragers te verkopen of zelfs gewoon weg te gooien, als ze niet voldoende zijn gewist – hier staan zelfs boetes op die beginnen bij 1500 euro. En dat is maar goed ook. Het is namelijk vaak genoeg gebeurd dat bedrijven harde schijven weggooiden of doorverkochten aan derden. Op deze harde schijven stond bijvoorbeeld gevoelige informatie over medewerkers, klantenbestanden of wachtwoorden van gebruikers. De ICT-afdeling van die bedrijven had de bestanden op de harde schijven wel verwijderd, maar niet volledig gewist. Ook de opkoper van de oude computers had dit niet gedaan. Hoe kan dat nou? Wat is precies het verschil?

Informatie aanvragen

Harde schijf wissen volgens AVG

Een harde schijf werkt met enen en nullen. Stel dat u een foto op een harde schijf zet, en hem vervolgens verwijdert. Het is dan niet zo dat de data fysiek verwijderd wordt. De harde schijf onthoudt gewoon waar die foto stond, en houdt de ruimte vrij voor een eventueel volgend bestand dat er op geplaatst kan worden – maar de enen en nullen op die megabytes blijven hetzelfde. De gecertificeerde software die we bij computercenter gebruiken om harde schijven te wissen, werkt anders. Daar wordt de data direct bij het wissen volledig overschreven met een willekeurige reeks enen en nullen – en dat meerdere keren achter elkaar. Hierdoor wordt het fysiek onmogelijk voor aanvallers, of de volgende gebruiker van de harde schijf, om bij de data te komen.

Op een overtreding hiervan staan boetes van minimaal €1500.

Daarnaast genereert de door ons gebruikte software een certificaat waarmee u als bedrijf kun aantonen aan uw plicht te hebben voldaan.

Informatie aanvragen

Hardeschijf laten wissen

Wij helpen u graag met de gecertificeerde vernietiging van alle digitale data van uw bedrijf. Onze service is transparant, snel en voordelig. Per harde schijf krijgt u een certificaat die bewijst dat alle data is verwijderd. De harde schijven of laptops waar ze in zitten, kunt u ook gelijk aan ons verkopen. Daarnaast streven we ernaar om de maximale waarde uit uw oude bedrijfshardware te krijgen, door het waar mogelijk te refurbishen. Als refurbishen echt niet meer lukt, recyclen we alle onderdelen zo goed mogelijk, waardoor er nieuwe computers en laptops van gemaakt kunnen worden! Zo weet u zeker dat u de maximale prijs terug krijgt voor uw oude laptops en computers. En dat alles terwijl we uw data met officiële certificatie wissen.

Harde schijf laten wissen en betrouwbaar uw oude hardware laten afvoeren? Neem eens contact met ons op, zodat we samen een oplossing voor u kunnen vinden.

Contact opnemen