Gegevens verwijderen van harde schijven

Harde schijven vernietigen

Harde schijven snel & 100% veilig wissen

Voor bedrijven of organisaties wordt het steeds lastiger om op een veilige, milieubewuste en makkelijke manier van uw oude hardware af te komen. Niet alleen is het logistieke proces hierbij een lastige factor, maar ook de ingewikkelde wetgeving van tegenwoordig draagt bij aan het probleem. Deze wetgeving schrijft namelijk grote boetes uit als bedrijven of organisaties niet zorgvuldig genoeg omgaan met de privé gegevens van hun werknemers, klantenbestanden of andere informatie.

Om aan deze privacywetgeving te voldoen en uw oude bedrijfshardware voldoende te kunnen wissen, hebben we bij computerzaak.nl een speciale service hiervoor. Met speciale software kunnen we de harde schijven snel & 100% veilig wissen, zodat u uw oude bedrijfshardware weg kunt doen zonder risico op boetes.

Contact opnemen

Veilig harde schijven wissen met gecertificeerde software

Als bedrijf is het belangrijk om goed om te gaan met uw bedrijfsdata. Vaak wordt gedacht dat het verwijderen van data zo makkelijk is als alles op de schijf selecteren, en vervolgens op ‘delete’ klikken. Een dergelijke aanpak lijkt misschien voldoende, maar dat is alles behalve waar.

Bij het vernietigen van bestanden op een harde schijf, zegt de computer eigenlijk alleen maar tegen zichzelf dat die data overschreven kan worden met andere data. Als u bijvoorbeeld een foto van 5 megabyte verwijdert, kan er in de toekomst weer nieuwe data over deze 5 megabyte worden geschreven – maar eigenlijk is er helemaal niets gewist. Het gaat hier puur om het opnieuw beschikbaar stellen van deze schijfcapaciteit. De harde schijf doet alsof de gegevens weg zijn, en stelt dit beschikbaar om nieuwe gegevens op te zetten. Echter zolang er geen nieuwe gegevens op gezet worden, staan de oude nog gewoon “onzichtbaar” op de schijf en kunnen hersteld worden met speciale software.

Informatie aanvragen

Hoe werkt het data vernietigen?

Een terechte vraag is dan: hoe zorgen we dan wel dat de data op de harde schijf voor altijd verwijderd is, zonder de harde schijf volledig te vernietigen?

Dit kan alleen bereikt worden door het gebruiken van speciale software. Deze software verwijdert dus niet alleen de data op de harde schijven – ook overschrijft het de data meerdere keren met null-informatie, als het ware willekeurige nullen en enen. Hierdoor is het voor dataherstel-programma’s onmogelijk om de data die voorheen op een harde schijf stond, te hertraceren. Dit garandeert dus de veiligheid en integriteit van al uw bedrijfsgegevens, en voorkomt boetes die beginnen vanaf maar liefst 1500 euro.

Op een overtreding hiervan staan boetes van minimaal €1500.

Informatie aanvragen

Harde schijven laten vernietigen

Heeft u als bedrijf nog een grote hoeveelheid gebruikte hardware liggen, en weet u door de strenge privacy wetgeving niet precies waar dit heen kan? Dan kunt u gerust contact opnemen met ons. Wij staan voor een transparante samenwerking en bespreken graag de mogelijkheden voor het vernietigen en wissen van uw gevoelige bedrijfsinformatie. Om uw organisatie zekerheid te bieden krijgt u van ons per harde schijf een officieel erkend certificaat. Daarnaast geven we u een net overzicht van alles wat we gedaan hebben met uw harde schijven. Kies dus voor een betrouwbare partij om uw harde schijven te laten wissen.

In plaats van vernietigen, kunnen we bij computerzaak.nl zorgen voor een duurzaam alternatief. De gewiste harde schijven kunnen na het vernietigen van gegevens weer hergebruikt worden door een blije nieuwe eigenaar. Door uw harde schijven bij computerzaak.nl te laten wissen en de hardware te verkopen, draagt u dus 100% veilig bij aan een circulair gebruik van IT hardware – iets waar uw bedrijf trots op mag zijn!

Contact opnemen